zondag 28 november 2021 14:12
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
26 april 2021

Staatssecretaris Knops van Koninkrijksrelaties heeft vandaag de Uitvoeringsagenda met Sint Maarten ondertekend, meldt de rijksoverheid op haar website. De agenda hoort bij het Landspakket, onderdeel van het Coho, waarvan de steunverlening voor het eiland afhankelijk is.

Tot nu toe weigerde Knops steun aan Sint Maarten omdat het parlement van het eiland een klacht heeft ingediend bij de Verenigde Naties. Het parlement beschuldigt Nederland van racisme en mensenrechtenschendingen. Nederland zou de coronapandemie 'gebruiken om de koloniale overheersing terug te laten keren'.

Volgens Knops staat die klacht averechts tegenover het akkoord dat hij met Sint Maarten heeft afgesloten over het Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling (Coho) en de steunverlening. De staatsesecretaris heeft van Sint Maarten geëist hierover opheldering te geven, maar heeft ondertussen vandaag toch de Uitvoeringsagenda getekend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram