vrijdag 30 juli 2021 12:20
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
26 april 2021

De coronacijfers zijn met slechts elf nieuwe besmettingen hoopgevend, maar voorzichtigheid blijft geboden. Op Aruba overleed een van Curaçao afkomstige patiënt aan de gevolgen van corona.

De afdeling Epidemiologie meldt dat er van de 495 geteste mensen, elf besmet zijn met Covid-19. Een behoorlijke daling ten opzichte van de al gunstigere cijfers van de afgelopen dagen. Het aantal actieve besmettingen daalt met 114 herstelde patiënten tot 1.108 gevallen.

Epidemioloog Izzy Gerstenbluth verklaart tegenover NU.cw duidelijk een dalende trend te zien. Desalniettemin waarschuwt hij voor te veel optimisme.

Gerstenbluth: "De trend is duidelijk een dalende, maar laten we voorzichtig blijven." De bevolking zou door de dalende cijfers teveel kunnen verslappen en zich niet meer aan de maatregelen houden. De epidemioloog waarschuwt mensen daarom op te passen en afstand te blijven houden, hygiënemaatregelen in acht te houden en een mondkapje te blijven dragen.

Ook de cijfers van het Curaçao Medical Center (CMC) laten een dalende trend zien. Momenteel liggen er nog 62 coronapatiënten in het CMC van wie 29 op de intensive care. Op Aruba liggen na het overlijden van een patiënt nog vier van Curaçao afkomstige patiënten op de intensive care van het Horacio Oduber Hospitaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram