vrijdag 30 juli 2021 11:55
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
26 april 2021

Het college dat in opdracht van het kabinet de discussie over het Nederlandse slavernijverleden verder op gang moet brengen, heeft meer tijd nodig. Door de coronacrisis is het eindrapport pas op 1 juli klaar, in plaats van twee maanden eerder. Dat schrijft minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken in een brief aan de Kamer.

Het ‘adviescollege dialooggroep slavernijverleden’, zoals het college voluit heet, begon in juli vorig jaar aan een reeks gesprekken over het Nederlandse slavernijverleden. Er werd gereflecteerd op de effecten van de slavernij op de huidige samenleving.

Het was eigenlijk de bedoeling dat er fysieke bijeenkomsten zouden zijn, maar dat was als gevolg van het coronavirus niet mogelijk. Daarom werd ervoor gekozen digitaal te overleggen, maar dat vergde meer tijd, aldus de minister.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram