maandag 14 juni 2021 08:15
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
25 april 2021

Het ziekteverlof van Statenleden is nog steeds niet goed geregeld. Er is hiervoor geen artikel opgenomen in de concept-Landsverordening geldelijke voorzieningen Staten, meldt de Amigoe.

Volgens de krant is het artikel geschrapt na advies van de Raad van Advies (RvA). De RvA schrijft dat het artikel niet is na te leven aangezien niet duidelijk is wanneer een lid wegens ziekte verhinderd is het ambt van lid van de Staten uit te oefenen.

Het artikel zou de indruk wekken dat een Statenlid gekort kan worden als hij of zij langer dan vijf dagen ziek is zonder overlegging van een geneeskundige verklaring. Aan de andere kant kan een Statenlid niet gekort worden als geen vergaderingen worden bijgewoond en daar geen verklaring voor afgelegd hoeft te worden.

Waarom een Statenlid een geneeskundige verklaring zou moeten indienen en bij welk orgaan of persoon die zou moeten worden ingediend, blijft onduidelijk, aldus de RvA.

De regering heeft naar aanleiding van de kritiek van de RvA het artikel geschrapt, terwijl de RvA de regering alleen om uitleg vroeg. Volgens de regering blijkt het bij nader inzien een weinig praktische bepaling.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram