woensdag 6 juli 2022 21:32
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
23 april 2021

De Koningsspelen op Curaçao worden verschoven naar de laatste vrijdag in mei. De veertig aangemelde basisscholen kunnen op vrijdag 28 mei wel gewoon sportief feesten. De spelen zouden oorspronkelijk vandaag plaatsvinden.

Het sportieve Oranjefeest gaat in Nederland wel gewoon door op de traditionele laatste vrijdag voor Koningsdag. In Bonaire verschilt het per school, sommige scholen houden digitale Koningsspelen. Op Aruba wordt geïnventariseerd wat zij gaan doen.

De dag bestaat normaliter uit gezamenlijk Koningsontbijt en een dag van sportieve activiteiten. Mavis Albertina, coördinator van Koningsspelen Caribisch Koninkrijk: "Dit jaar gaat het Koningsontbijt niet door, de spelen worden door het hele land kleinschalig en rondom de eigen school georganiseerd en worden klassen niet gemengd. Deelnemende scholen bepalen zelf hoe ze de dag vormgeven."

Vorig jaar ging de Koninklijke sportdag ook niet door in verband met corona. Hopelijk kunnen de Curaçaose basisschoolkinderen op 28 mei wel van hun dag genieten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram