donderdag 18 augustus 2022 03:48
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
23 april 2021

Caribisch Nederland maakte vorig jaar een verhoging in zowel het geboorte- als sterftecijfer mee. Volgens de bevolkingscijfers van Rijksdienst Caribisch Nederland is de bevolking met 818 mensen gegroeid in 2020.

De stijging in sterfte aantallen heeft volgens het rapport weinig te maken met de pandemie. Op Sint Eustatius en Saba zijn geen mensen aan het virus bezweken. Op Bonaire zijn er drie geregistreerde COVID-19 doden. In totaal zijn er 111 mensen op Bonaire overleden in 2020. Dit is meer dan het gemiddelde per jaar van 2015 tot 2019.

De groei van de bevolking zou volgens het rapport vooral komen door buitenlandse migratie. De reisbeperkingen omtrent corona zorgden ervoor dat de immigratie- en emigratiecijfers daalden.

Op Bonaire en Sint Eustatius werden meer baby's geboren, de afgelopen jaren is het door middel van maatregelen sociaal-economisch aantrekkelijker gemaakt om kinderen te krijgen. Op Bonaire kwamen er meer jonge moeders bij en op Sint Eustatius waren het dertigers die kinderen kregen.

Het aantal mensen dat naar Bonaire emigreerde is gestegen, vooral uit Europees Nederland en Curaçao. Saba had te kampen met een daling in immigratie doordat de Medical School alleen online lessen aanbood en de internationale studenten dus wegbleven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram