donderdag 13 mei 2021 11:14
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
22 april 2021

Het Amerikaanse consulaat op Curaçao viert vandaag Earth Day 2021 met een donatie van 225 bomen aan diverse organisaties op Curaçao. Het aantal is niet willekeurig gekozen: het consultaat op Curaçao bestaat dit jaar precies 225 jaar.

“Door bomen te planten, ontwikkelen we ons op een duurzame manier, verminderen we vervuiling en bedreigingen voor het milieu, beschermen we de natuurlijke plekken op aarde voor de volgende generatie en eren we het Earth Day-thema van dit jaar: Restore Our Earth”, aldus het Amerikaanse consulaat-generaal.

De bomen zijn op verschillende locaties op het eiland geplant, waaronder bij de International School of Curaçao, het Radulphus College, de Albert Schweitzer VSBO en de University of Curaçao Dr.Moises da Costa Gomez. Ook zijn er bomen gedoneerd aan het Curaçao Medical Center; deze worden binnenkort geplant. Het gaat om zogeheten bucida buceras, beter bekend als de Shady lady-boom.

“Bomen geven ons niet alleen zuurstof, slaan koolstof op en stabiliseren de bodem, maar dit initiatief toont ook de meer dan 225-jarige geschiedenis van vriendschap tussen het consulaat-generaal en Curaçao”, aldus het consulaat.

One comment on “Amerikaans consulaat schenkt Curaçao 225 bomen”

  1. De schenking van 225 bomen aan Curaçao door het Amerikaanse Consulaat is een geweldig mooi cadeau, waar we heel dankbaar voor mogen zijn!

    We hebben op Curaçao al zo weinig bomen en weinig differentiatie; het zou mooi zijn als dit cadeau veel navolging krijgt zodat de vegetatie op Curaçao diverser en mooier wordt.
    Eén ding wel: laten we ervoor zorgen dat de aangeplante bomen wel van voldoende water worden voorzien. Want we zijn kampioen in het laten uitdrogen van aangeplante bomen....

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram