zaterdag 1 april 2023 14:15
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
21 april 2021

De Surinaamse regering heeft de vluchten van en naar Haïti tot nader order aangehouden. Er zijn de afgelopen weken grote groepen Haïtianen binnengekomen en Suriname wil eerst onderzoeken of het hierbij gaat om mensenhandel.

De krant Waterkant citeert de Franse ambassadeur Antoine Joly die zegt dat er inderdaad sprake is van mensensmokkel. “Duidelijk is te zien dat de komst van Haïtianen wordt georganiseerd, met aanvoer van tests, hotels en illegale overtochten.”

Naast het aanhouden van de vluchten van en naar Haïti, zal de overheid ook geen visumaanvragen van personen op deze vluchten in behandeling nemen.

Op vliegmaatschappijen, reisagenten en andere organisaties worden een dringend beroep gedaan geen vluchten in te plannen. Ook wordt nogmaals benadrukt dat alle passagiers van binnenkomende vluchten de juiste papieren moeten hebben. De maatschappijen staat anders een boete te wachten en ook draaien ze op voor de kosten van repatriëring.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram