vrijdag 15 september 2023 21:20
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
21 april 2021

Curaçao staat wereldwijd bovenaan de lijst van aantal gevaccineerde mensen in de afgelopen week. Het aantal toegediende Covid-19 vaccin doses per 100 inwoners in de week van 14 tot en met 20 april staat op Curaçao op 13,44.

De tweede plaats is voor San Marino met 12,87 vaccinaties. Uruguay staat op de derde plaats met 8,73 vaccins per 100 inwoners de afgelopen week, meldt de Volkskrant.

Het is opvallend dat de meeste Europese landen achterlopen als het gaat om het totaal toegediende vaccins per 100 inwoners. Nederland staat op de 18e plaats met 4,53 vaccinaties. In de top 25 staan deze week elf Europese landen, dit waren er vorige week slechts zes.

Alhoewel de vaccins voor Curaçao uit Nederland moeten komen, wordt als reden van de achterstand gegeven dat de levering van de vaccins op zich laat wachten. In totaal zijn er volgens het RIVM meer dan 4,5 miljoen mensen in Nederland gevaccineerd.

-- Advertentie --

2 comments on “Curaçao bovenaan lijst weekgemiddelde aantal gevaccineerden”

  1. Het ECDC zetdat als twee mensen of huishoudens die volledig gevaccineerd zijn tegen COVID-19 elkaar ontmoeten, zij geen hoeven te houden of mondkapjes moeten dragen. Ingeënte personen hoeven tevens niet meer in quarantaine of een negatieve testverklaring te tonen bij de terugkeer na een reis in het buitenland, vinden Europese experts. Het risico op gezondheidsrisico's wordt nihil geacht. Gaat Curaçao hierin mee? Gr. Marinus

magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram