maandag 27 september 2021 16:54
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
19 april 2021

De directie van het Curaçao Medical Center (CMC) gaat nog deze week om de tafel om te praten over een mogelijke herstart van de niet-spoedeisende operaties. Deze werden vorige maand stilgelegd vanwege de grote toestroom aan covidpatiënten in het ziekenhuis.

Dat verklaarde Germaine Gibbs van het CMC tegenover de Amigoe. Reden voor het positieve geluid is de dalende lijn in het aantal besmettingen van de laatste dagen en de stabilisering in ziekenhuisopnames, aldus Gibbs. Zij zei dit echter toen de cijfers van vandaag nog niet bekend waren, namelijk een toename van elf nieuwe patiënten. Er liggen op dit moment 106 patiënten in het CMC, van wie 37 mensen op de intensive care.

Een ander positief signaal is dat ook steeds meer Curaçaoenaars zich laten vaccineren. Ruim 70.000 mensen hebben zich inmiddels geregistreerd en daarvan hebben bijna 56.000 personen hun eerste prik al gehad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram