zondag 16 januari 2022 18:19
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
19 april 2021

Hotel- en toerismevereniging Bonhata wil dat Bonaire de grenzen opent voor reizigers die volledig zijn gevaccineerd en niet uit een hoogrisicogebied komen.

Na een jaar van lockdowns en beperkingen zijn mensen zich inmiddels serieus aan het oriënteren op reizen in en na de zomervakantie. Bonhata vindt het daarom ‘van groot belang dat Bonaire nu al duidelijkheid schept over het beleid omtrent toelaten van gevaccineerde toeristen’.

“Wij vragen het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport met klem om op zeer korte termijn aan te kondigen dat per 1 juli reizigers uit landen waarvoor géén vliegverbod geldt, worden toegelaten op vertoning van een bewijs van volledige vaccinatie waarbij de laatste prik minimaal 14 dagen daarvoor gegeven moet zijn”, zo schrijft de vereniging in een verklaring.

Daarnaast zou volgens Bonhata ook de huidige mogelijkheid moeten blijven bestaan voor niet-gevaccineerde reizigers om met een negatieve covidtest toegelaten te worden.

De organisatie wijst erop dat de vaccinatiegraad op Bonaire op korte termijn de benodigde 75% bereikt zodat sprake is van groepsimmuniteit.

“Populaire duikbestemmingen als Belize en Phuket laten volledig gevaccineerde reizigers 14 dagen na hun laatste prik al toe zonder covidtestplicht”, aldus Bonhata. “Bonaire kan het zich niet veroorloven om de boot te missen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram