zondag 28 november 2021 09:56
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
19 april 2021

Het aantal actieve coronagevallen daalde dit weekend op Aruba naar 488. Toch verlengt de overheid de coronamaatregelen op het eiland tot in ieder geval aankomende vrijdag 23 april. De druk op de zorg is nog te hoog, meldt het Crisis Team.

Wel wordt komende week gesproken met de eigenaren van sportscholen. De sportscholen gaven dit weekend aan dat zij graag weer open willen. In het overleg zal gesproken worden over onder meer de coronaprotocollen.

Niet alleen de druk op de zorg in de ziekenhuizen is nog te hoog, ook meldt het Crisis Team dat bij de groep 60-plussers op dit moment 25 procent zich nog niet heeft aangemeld voor vaccinatie. Terwijl dit de bevolkingsgroep is met het hoogste covidrisico.
Ook gaat het bij ongeveer 85 procent van alle besmettingen op Aruba nog steeds om de Britse variant, die besmettelijker is en tot meer ziekenhuisopnames leidt.

In het Dr. Horacio E. Oduber Hospital zijn op dit moment 38 covidpatiënten opgenomen, van wie 15 op de intensive care.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram