zondag 16 januari 2022 17:39
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
19 april 2021

De Meteorologische Dienst Curaçao waarschuwt voor ruwe zee. Volgens de Meteo wordt de ruwe zee veroorzaakt door de harde wind. De organisatie geeft hiervoor een 'Speciaal Bericht' uit.

De ruwe zee kan delen van de kustgebieden van het eiland bedreigen, waarschuwt de Meteo. "Deining of sterke wind kunnen voor ruwe zee aan de kust zorgen. Brandingsgolven kunnen schade aan kleine vaartuigen veroorzaken, indien deze zich vlak aan zee bevinden. En door het onder water lopen van kustgebieden kunnen strandfaciliteiten schade oplopen", aldus de Meteo.

Verder waarschuwt de organisatie zeelieden met kleine vaartuigen om voorzichtig te zijn wanneer zij onder deze omstandigheden gaan varen. "Aangezien het onderlopen van kustgebieden mogelijk is, wordt eigenaars van kustfaciliteiten aangeraden om deze, waar mogelijk, te beschermen. Zwemmers wordt aangeraden voorzichtig te zijn en zich niet ver uit de kust te begeven", stelt de Meteo in het Speciaal Bericht.

Een Speciaal Bericht wordt volgens de Meteo uitgegeven voor weersverschijnselen die ongebruikelijk zijn, algemeen ongemak of bezorgdheid bij de bevolking veroorzaken waarbij de aandacht en actie van brandweer en politieautoriteiten noodzakelijk is

De voorzorgsmededeling in verband met ruwe zee is een aankondiging voor wanneer ruwe zee mogelijk (10 tot 30% kans) is in de komende 8 tot 24 uur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram