maandag 18 september 2023 01:51
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
18 april 2021

De eerste dag van het vaccineren zonder afspraak was een groot succes. De overheid kondigde afgelopen vrijdag aan dat vanaf zaterdag ook 'walk-in vaccineren' mogelijk zou zijn.

Getuige de lange rijen bij zowel het World Trade Centre (WTC) als Sentro Deportivo Korsou (SDK) hebben veel mensen gehoor gegeven aan de oproep om zich zonder afspraak te laten vaccineren.

Volgens medisch leider van het vaccinatieprogramma Jerry Semper hebben gisteren 1.508 mensen hun eerste Moderna-vaccinatie gehad. Het totaalaantal gevaccineerden loopt verder op naar 55.143 mensen. "Als je als target 125.000 mensen neemt, is 41 procent gevaccineerd (inmiddels 44 procent, red.) en heeft 50,6 procent zich geregistreerd", aldus Semper tegen NU.cw.

Op de vraag of Semper denkt dat we 85 procent gaan halen om groepsimmuniteit te krijgen, zegt Semper: "De World Health Organisation heeft nog geen exact percentage voor groepsimmuniteit voor dit virus bepaald. 85% is een 'safe' aanname in de wetenschapswereld."

"Echter, we mogen nog geen mensen onder de 18 vaccineren. Het doel is dus om 85% van 18-plussers te vaccineren", aldus Semper. Volgens de arts zal de rest daarna gevaccineerd kunnen worden, maar is ook bekend dat jongeren onder de 18 niet echt ziek worden. "Het doel is nu dus gericht op de groep boven 18 jaar die we kunnen en mogen vaccineren", besluit Semper.

Beeld: Telecuraçao
-- Advertentie --

One comment on “Walk-in groot succes: 1.508 mensen gevaccineerd”

magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram