woensdag 7 juni 2023 10:55
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
17 april 2021

Suriname gaat twee containers met voedsel en sanitaire middelen sturen naar St. Vincent & de Grenadines, het eiland dat onlangs werd getroffen door een vulkaanuitbarsting. De vulkaan La Soufrière is al sinds 9 april actief.

De Surinaamse president Chan Santokhi nam afgelopen donderdag deel aan een Zoom-meeting van Caricom-staatshoofden over de situatie en zegde direct hulp toe, zo meldt de nieuwssite Starnieuws.

Omringende eilanden, zoals Barbados, ondervinden ook hinder van de uitbarsting, vooral vanwege de asvorming en giftige stoffen. En ook Suriname zou de gevolgen kunnen gaan merken, zo meldt het ministerie van Gezondheid van het land.

Het ministerie doet daarom een oproep aan kwetsbare groepen, zoals ouderen en mensen met luchtwegaandoeningen: "Minimaliseer tijd buitenshuis, gebruik gezichtsmaskers en een veiligheidsbril." Ook het water kan mogelijk vervuild raken, dus wordt geadviseerd drinkwater eerst te koken.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram