zaterdag 16 september 2023 08:34
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
17 april 2021

De strenge maatregelen tegen Covid-19 hebben vorig jaar geleid tot een stuk minder ongelukken op de Curaçaose wegen. Het aantal auto-ongelukken daalde van 13.031 in 2019 naar 9.612 vorig jaar. Een afname van ruim 25 procent.

Dat blijkt uit de statistieken in het jaarverslag van Forensys. De cijfers fluctueren nogal en daarbij is duidelijk te zien dat de covidmaatregelen de bepalende factor zijn.

De forse daling van het aantal ongelukken begon in maart, het begin van de coronapandemie. En vooral in april, toen Curaçao helemaal op slot zat, was het aantal ongelukken historisch laag. Ter vergelijking: In 2019 ging het nog om 1.073 incidenten in april, in 2020 waren het er ‘slechts’ 248. Na april ging het aantal weer in een snelstijgende lijn omhoog. Maar tot aan december bleef het aantal ongelukken onder het niveau van 2019.

In 2020 raakten in totaal 2.930 personen gewond bij een botsing op de weg. Er vielen 16 doden, één minder dan het jaar ervoor.

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram