vrijdag 30 juli 2021 11:57
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
16 april 2021

Reizigers uit landen die volgens Nederland een hoogrisicogebied zijn - zoals Curaçao - moeten vanaf volgende maand bij aankomst in Nederland verplicht in quarantaine. Wie dat niet doet, riskeert een boete van 435 euro.

Dat heeft de ministerraad in Den Haag vandaag besloten. Op dit moment geldt alleen nog een ‘dringend advies’, maar het blijkt dat de meeste mensen zich slecht houden aan de quarantaineregels.

"We moeten voorkomen, zeker als er straks weer meer gereisd kan worden, dat mensen met virusmutaties in de koffer weer naar Nederland komen. Voor reizigers wordt quarantaine daarom verplicht", aldus minister De Jonge vandaag.

Reizigers moeten straks bij aankomst op Schiphol een verklaring ondertekenen waarmee zij zich expliciet verplichten om 10 dagen binnen te blijven. Iedereen moet een verblijfadres opgeven en steeksproefgewijs wordt gecheckt of je ook wel echt thuis bent. Na 5 dagen mag je opnieuw een PCR-test doen. Is deze negatief, dan is de quarantaine eerder afgelopen.

Het wetsvoorstel dat de quarantaineplicht regelt moet nog wel worden goedgekeurd door de Eerste en Tweede Kamer. Wanneer dat gebeurt, zou de maatregel op 15 mei kunnen ingaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram