zondag 16 januari 2022 17:20
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
16 april 2021

De helft van alle bedrijven op Bonaire, Saba en St Eustatius deed in 2020 een beroep op steun van de overheid in de vorm van tegemoetkoming in loonkosten en vaste lasten. De meeste aanvragen kwamen uit de horeca.

Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Sinds maart vorig jaar geldt op de BES-eilanden een pakket aan noodmaatregelen voor de economische gevolgen van de covidpandemie. Op Bonaire maakte 45 procent van de bedrijven hiervan gebruik, op St Eustatius 47 en op Saba zelfs 55 procent.

In totaal werd voor 4.020 banen tegemoetkoming in loonkosten aangevraagd. Het overgrote deel daarvan kwam uit de horeca. In deze sector kregen 200 bedrijven voor 1.290 banen steun uitgekeerd, op 100 banen na allemaal op Bonaire.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram