zondag 16 januari 2022 17:14
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
16 april 2021

Bonaire heeft een begin gemaakt met het versoepelen van de coronamaatregelen. Zo mag er thuis weer meer bezoek komen en mag er buiten weer wat meer worden gesport. Ook mogen mensen vanaf vandaag afhaalmaaltijden weer zelf bij restaurants ophalen.

Gezaghebber Edison Rijna kondigde gisteren aan dat het risiconiveau 6 wordt verlaagd naar 5. “Bonaire is er nog niet en er moet nog veel gevaccineerd worden voordat er verder versoepeld kan worden”, aldus Rijna.

Het nieuwe risiconiveau geldt tot 29 april. Tot dan blijft de avondklok tussen 21.00 en 04.00 uur gelden en mag er geen alcohol worden gedronken op openbare plekken. Ook mag de horeca nog steeds geen bezoekers ontvangen.

Vanaf vandaag kan op Bonaire ook zonder afspraak een prik worden gehaald. Van de ruim 20.000 bewoners heeft de helft zich inmiddels geregistreerd voor een vaccinatie. Zeker 6.500 personen hebben een eerste vaccin gehad, ruim 3.000 ook al een tweede.

Op Bonaire waren tot gisteren 8 coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen, van wie 3 op de intensive care. Er zijn 3 ic-patiënten naar Colombia vervoerd en 2 naar Aruba. In totaal zijn er sinds maart vorige jaar 14 mensen overleden op het eiland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram