woensdag 6 juli 2022 20:53
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
15 april 2021

De Curaçao Restaurant Association (CRA) wil dat de restaurants stapsgewijs weer open gaan en maakt een plan van aanpak bekend, middels een stappenplan.

De huidige maatregels zijn volgens CRA te streng en daardoor een “harde klap voor de sector en de economie van Curaçao”. CRA geeft aan dat eten bezorgen “niet rendabel is en door de avondklok is het niet mogelijk voldoende bezorgingen te doen. Zeker met de zware concurrentie van truk'i pan en mensen die vanuit huis koken en bezorgen, is dit niet vol te houden”.

Het stappenplan dat CRA heeft ontworpen begint op zaterdag 17 april met het toestaan van afhalen van maaltijden, het openen van drive-thru’s en bezorging tot 21:00 uur. Na zaterdag 1 mei kunnen volgens CRA de terrassen weer open met 50% capaciteit en de sluitingstijd om 20:00 uur. Vanaf 16 mei zouden de restaurants binnen weer openen met een 50% capaciteit en de terrassen maximaal open.

Naast het stappenplan wil CRA dat de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) regeling en Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) naar 100% gaan en binnen een week na indienen betaald worden.

"Restaurants moeten vrijstelling van het betalen van vaste lasten krijgen, dispensatie van OB voor minimaal zes maanden en uitstel van betalingen van aanslagen van 2020 krijgen", aldus CRA.

Restaurants moeten nu een maand op NOW-geld wachten en TVL komt pas een maand later. Volgens CRA “mochten de betalingen van NOW en TVL niet eerder gedaan worden en zijn de restaurants genoodzaakt om ook het personeel, sociale lasten en belasting later te betalen”.     

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram