maandag 5 december 2022 07:18
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
15 april 2021

Nadat er meer dan twintig gevallen van de Britse corona variant geconstateerd zijn, roept de overheid van Sint Maarten haar bewoners op om zich te laten vaccineren.

De 24 patiënten bevinden zich op het Nederlandse gedeelte van het eiland. De Britse variant werd al eerder op het Franse deel aangetroffen. Het aantal actieve gevallen is laag, maar de Collective Prevention Services (CPS) heeft door middel van genotype uitslagen toch de Britse variant op Sint Maarten kunnen ontdekken.

Alhoewel sommige gevallen worden gelinkt aan mensen die afgereisd zijn naar Curacao of Aruba, zijn meeste patiënten niet onlangs van het eiland af geweest. Dit betekent dat de besmettingen lokaal plaats hebben gevonden.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram