maandag 11 oktober 2021 06:51
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
14 april 2021

Inmiddels hebben meer dan 65.000 mensen zich geregistreerd voor een vaccinatie, zo meldt de overheid. Omdat het grote aantal besmettingen tot grote problemen in het ziekenhuis leidt, roept de overheid de bevolking op zich zo veel mogelijk te registreren. Meer dan 120.000 volwassenen kunnen zich aanmelden voor vaccinatie.

Tot vandaag lieten 65.503 mensen zich registreren. 41.117 mensen hebben ook daadwerkelijk hun eerste vaccinatie gekregen, 12.402 ook hun tweede.

Voor het eind van de maand moet iedereen die een vaccinatie wil, die volgens de overheid hebben gekregen. Op Curaçao konden mensen zich vanaf 24 februari registreren voor vaccinatie. In eerste instantie kwamen ouderen en mensen in de medische sector in aanmerking, maar sinds begin vorige week kan iedereen boven de achttien zich aanmelden.

Dinsdagavond waren er 4.167 mensen met een actieve coronabesmetting op het eiland. Een afname van 344 ten opzichte van de cijfers van maandag. In totaal 109 mensen liggen in het ziekenhuis; 39 zijn op de intensive care opgenomen, 9 patiënten van Curaçao zijn opgenomen op de intensive care van het ziekenhuis op Aruba.

Er overleden zes personen. Sinds maart vorig jaar zijn er 74 personen op Curaçao overleden die waren besmet met corona.

Nederland heeft meerdere medici en verpleegkundigen gestuurd die kunnen helpen in het CMC-ziekenhuis en in de verschillende vaccinatiecentra.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram