zaterdag 1 oktober 2022 20:57
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
14 april 2021

Koning Willem-Alexander heeft woensdagavond online gesproken met gouverneur Lucille George-Wout, hoofd epidemiologie Izzy Gerstenbluth, de verantwoordelijke voor de vaccinatiecampagne Melissa Arias en de directeur van het Curaçao Medical Center Ingemar Merkies over het toenemende aantal coronabesmettingen en het vaccinatieprogramma op het eiland.

Door middel van telefoon- en online gesprekken en waar mogelijk werkbezoeken, informeren koning Willem-Alexander en koningin Máxima zich over de gevolgen van de corona-uitbraak. Zij spreken hun steun en waardering uit voor de inzet van zovelen in de bestrijding van de pandemie.

De afgelopen maanden is de verspreiding van het coronavirus en de druk op het ziekenhuis op Curaçao sterk toegenomen, aldus het ministerie van Algemene Zaken in een persbericht. "Om de huidige uitbraak in te dammen en de druk op de zorg te verminderen, wordt ingezet op het opschalen van het vaccinatieprogramma."

Volgens het ministerie is de ambitie om in tien dagen 85% van de volwassen bevolking de eerste prik van een vaccin te bieden. Ook op Bonaire en Aruba is de verspreiding van het coronavirus sterk toegenomen.

Tijdens het videogesprek met Willem-Alexander werd gesproken over hoe er met de huidige uitbraak wordt omgegaan en over de voortgang van het vaccinatieprogramma.

-- Advertentie --

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram