vrijdag 30 juli 2021 12:07
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
13 april 2021

Na wat opstartproblemen bij het Sentro Deportivo Korsou (SDK), loopt nu ook het vaccineren bij het stadion in Brievengat sneller. Gisteren moesten mensen uren wachten voor ze aan de beurt waren, maar vandaag lijkt het soepeler te gaan.

Medisch leider van het vaccinatieprogramma Jerry Semper verklaart tegenover NU.cw dat er op de eerste dag van het vaccineren bij het SDK wat administratie- en registratieproblemen waren. Die problemen zijn volgens de arts inmiddels verholpen.

Bij de redactie van NU.cw kwamen vanochtend nog wel meldingen binnen van mensen die een uurtje moesten wachten, maar volgens Semper zijn de problemen inmiddels opgelost en zijn er 'zero' rijen. Hij raadt mensen aan op het tijdstip van de afspraak te komen en niet 's morgens om 06.00 uur in de rij te gaan staan.

Gisteren werden bij het SDK ongeveer 1.350 mensen gevaccineerd. "Dat aantal gaat omhoog naar 3.000 per dag", aldus Semper. Om de vloer van de sporthal te beschermen roept de overheid vrouwen op platte schoenen te dragen.

Vanaf morgen wordt ook het World Trade Center (WTC) in gebruik genomen als vaccinatiecentrum. Daar worden na drie tot vier dagen ook gemiddeld 3000 mensen per dag gevaccineerd. Bij Sambil krijgen zo'n 1.500 mensen per dag een prik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram