woensdag 6 juli 2022 20:55
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
12 april 2021

MFK-voorzitter Sithree 'Cey' van Heydoorn verwijst, in reactie op beschuldiging van PAR-parlementariër Stephen Walroud dat MFK in 2010 wel degelijk opgescheept zat met een schuld, naar uitlatingen van het College financieel toezicht Cft) waarin dit ontkent wordt.

PAR-Statenlid Statenlid Stephen Walroud wond zich vorige week op over uitlatingen van van Heydoorn. Walroud vindt dat Van Heydoorn niet moet doen alsof er van 2010 tot 2012 geen wanbeleid is gevoerd door MFK.

"Nu doen alsof de aanwijzing uit Den Haag die daarop volgde onterecht was en dat wat van de week in de eerste kamer door senator Recourt is gezegd gelogen is. Nee nee nee, we gaan niet doen aan geschiedvervalsing Sithree van Heydoorn!!

Aan de publicatie van NU.cw maakt Van Heydoorn niet veel woorden vuil. Hij stuurde onze redactie een Youtube filmpje waarin Cft-voorzitterAge Bakker ontkent over wanbeleid van 2010 tot 2012 te hebben gesproken.

In antwoord op vragen van Statenleden Alex Rosaria (PAIS) en Hensley Koeiman (MAN) zegt Bakker in het filmpje: "We hebben nooit gesproken over wanbeleid. Er waren twee 'bleaders' in de begroting en die dateren van ver terug, voor 10-10-10."

In een interview met het Financieele Dagblad in 2017 zegt Bakker dat de aanwijzing van het Cft de val van het kabinet-Schotte heeft veroorzaakt.

"Wij hebben bij de Rijksministerraad afgelopen jaren tweemaal een aanwijzing voorgedragen, tegen Curaçao en Sint Maarten. Dat heeft geleid tot de val van het kabinet-Schotte en uiteindelijk tot onder meer saneringen bij vier overheidsbedrijven die een negatief eigen vermogen hadden. De broekriem is aangehaald. De door de politiek te laag vastgestelde tarieven zijn verhoogd", aldus Bakker.

Hieronder het door Van Heydoorn gedeelde filmpje:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram