maandag 8 augustus 2022 10:12
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
12 april 2021

De belangenvereniging van kleine ondernemers in de toeristische sector CASHA vraagt zich af of financiële steun uitblijft doordat er een nieuwe regering in aantocht is.

Leden van CASHA zijn ten einde raad en begrijpen niet waarom zij niet in aanmerking komen voor additionele  steun zoals TVL voor ZZP'ers en BV's zonder personeel.

Uit de bezettingscijfers van de bij CASHA aangesloten leden blijkt dat accomodaties in maart een bezettingsgraad van slechts 25 procent hadden, een daling van meer dan drie procent ten opzichte van februari.

Casha voorziet zware maanden voor veel ondernemers. "56,6% van de accommodaties geeft aan geen boekingen te hebben te staan voor mei en juni. Van de autoverhuur, duikscholen, tours en attracties eveneens aangesloten bij CASHA, ontvangen we dezelfde berichten, de bezetting daalt en de annuleringen stijgen", aldus CASHA.

Casha stelt dat de hypotheek, Aqualectra en andere vaste lasten gewoon doorlopen en banken niet meer bereid zijn om uitstel te verlenen.

"Sommige ondernemers en leden van CASHA hebben sinds november 2020 geen steun meer ontvangen. Zij zijn met pijn en moeite door 2020 heengekomen, maar gaan voor zover zij kunnen overzien eind 2021 niet halen", aldus CASHA.

De belangenorganisatie geeft het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) een veeg uit de pan. "MEO is nauwelijks bereikbaar, het proces verloopt traag en de betaling is onregelmatig. Volgens de betrokken ministers is er tot en met de maand mei nog geld voor de huidige uitgaven NOW, ZZP en TVL."

"Het lijkt of alle steun 'on hold' wordt gezet in afwachting van de nieuwe regering", aldus Casha.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram