zondag 16 januari 2022 18:30
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
9 april 2021

Advocaten krijgen alsnog een ontheffing. Dit betekent dat zij overdag en na de avondklok toch hun beroep kunnen uitoefenen. Advocaat Achim Henriquez is het hier niet mee eens.

“Advocaten krijgen helemaal niet alsnog een ontheffing. Het wordt gedoogd om in urgente gevallen op straat te zijn. Als ze bij een wegversperring aangesproken worden, moeten advocaten bewijzen tegenover de politie dat ze iets urgents aan het doen zij", aldus Henriquez.

In de regeling zelf is volgens Henriquez niets opgenomen om advocaten hun werk te laten doen, evenals deurwaarders, notarissen en zelfs rechters. "Rechters mogen zittingen houden, maar alle andere werkzaamheden zijn vergeten in de regeling”, aldus Henriquez.

Volgens de advocaat wordt vergeten dat er aan een rechtszaak een heel proces vooraf gaat. Het zou op dit moment volgens Henriquez ook niet mogelijk zijn om ongenoegen omtrent de maatregelen te uiten en naar de rechter te stappen. Dit zou volgens hem de rechten van de mens schenden.

Op de vraag of er net als in andere landen digitaal gewerkt kan worden, zegt Henriquez: “Wij kunnen nog niets digitaal doen. Het Hof is niet geautomatiseerd. Dus er is geen grondslag voor digitaal procederen. De wet zou daarvoor moeten worden aangepast. Dat is hier nog niet gedaan op het eiland."

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram