zondag 3 juli 2022 22:49
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
6 april 2021

22.031 mensen hebben intussen een vaccinatie gehad. Dat meldt de overheid in een overzicht. 8.175 mensen zijn voor 90 procent beschermd tegen het coronavirus, aangezien ze ook hun tweede prik hebben gehad.

Het aantal registraties loopt verder op. 38.888 mensen hebben zich laten registreren om gevaccineerd te worden. Sinds maandag kan iedereen van 18 jaar en ouder zich laten vaccineren. Een afspraak maken is noodzakelijk. Dat kan via telefoonnummer 9345 of online via bakuna.cw.

De overheid streeft ernaar tussen 7.000 en 9.000 mensen te gaan vaccineren. Momenteel ligt dat aantal op gemiddeld 2.000 mensen per dag. Sinds afgelopen weekend wordt naast het Sehos ook in winkelcentrum Sambil gevaccineerd. De bedoeling is dat binnenkort een derde priklocatie in het SDK stadion wordt geopend.

Door het aantal prikken per dag te verhogen, hoopt de regering dat iedereen voor eind april zijn of haar eerste prik heeft gehad. Om die reden krijgen mensen die hun eerste prik al hebben gehad, hun tweede prik pas na vijf of zes weken. Eerder was dat na drie weken.

One comment on “Meer dan 22.000 mensen gevaccineerd”

  1. Met een nu gemiddelde snelheid van 5000 vaccinaties per week (er zijn 22.000 mensen gevaccineerd in 5 weken tijd) duurt het nog minstens 20 weken voordat 84% van de Curaçaose bevolking (120.000 mensen) is gevaccineerd.
    Dit betekent dat er pas medio augustus sprake is van een immuniteit onder de bevolking. Dit betekent dat het tempo van vaccineren minstens verdubbeld moet worden om gedurende de maanden juli en augustus weer toeristen te kunnen ontvangen.
    Het helpt de Curaçaose economie wanneer alles op alles gezet wordt om de bevolking te bereiken in het vaccinatieprogramma. Dit huidige spoor van vaccinaties is te traag voor een noodzakelijk economisch herstel. Het streven naar 7000 tot 9000 vaccinaties per week is dus geen optie. Dat moeten minstens 10.000 vaccinaties per week worden. Zet ‘m op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram