donderdag 18 augustus 2022 04:43
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
2 april 2021

Het aantal opgenomen coronapatiënten in het Curaçao Medical Center (CMC) is nog maar het topje van de ijsberg. Momenteel wordt een groot aantal mensen thuis verpleegd, terwijl ze eigenlijk in het ziekenhuis zouden moeten worden opgenomen. Dat zegt huisarts Jerry Semper tegen NU.cw. Semper heeft de medische leiding in het vaccinatieprogramma.

Het ziekenhuis beschikt over 300 bedden waarvan momenteel 103 bedden bezet worden door Covid-patiënten. Daarnaast heeft het ziekenhuis de beschikking over 52 beademingsapparaten en daarvan zijn er nog 18 beschikbaar. Er komen 20 beademingsapparaten uit Nederland en 10 uit Bonaire.

De druk op de medische zorg is enorm en daarom wordt opname van patiënten zolang mogelijk uitgesteld, aldus Semper. Ook is er een tekort aan medisch personeel.

Volgens Semper zouden 75 tot 100 patiënten eigenlijk opgenomen moeten worden. Deze patiënten worden door een huisarts in samenwerking met een longarts thuis behandeld. Wat de medische consequenties zijn van de uitgestelde opname is niet bekend.

One comment on “Opname coronapatiënten Curaçao zolang mogelijk uitgesteld”

  1. Hoe heeft het in godsnaamw zover kunnen komen.
    Toen de grenzen per 1 juli 2020 opengingen was alles zo rooskleurig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram