maandag 26 juli 2021 22:35
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
1 april 2021

Nederland stuurt vrijdag versneld duizenden extra vaccins tegen het coronavirus naar Curaçao wegens de alarmerende situatie op het eiland. Door een stijging van het aantal coronabesmettingen neemt de druk op de zorg enorm toe. Minister-president Eugene Rhuggenaath noemde de situatie woensdag „heel ernstig.”

Het gaat om een levering van 16.000 vaccins, volgens minister van gezondheid Zita Jesus-Leito. Een woordvoerder van staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) zegt dat totaal 30.000 vaccins verdeeld worden tussen Aruba en Curaçao.

Daarnaast verleent het ministerie bijstand in de vorm van het werven van medisch personeel. Zo wordt gezocht naar beschikbare medische professionals via Amerikaanse uitzendbureaus, maar wordt ook in Nederland gekeken of mensen bereid zijn naar Curaçao af te reizen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram