dinsdag 12 september 2023 17:27
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
30 maart 2021

Een vaccinatiebewijs geeft gevaccineerde mensen op Curaçao voorlopig geen privileges. "Iedereen zal zich aan de maatregelen, waaronder 'plachi di dia' moeten blijven houden", zegt minister van Gezondheid Zita jesus-Leito tijdens een persconferentie in antwoord op vragen van NU.cw.

"Mensen moeten zich houden aan het besluitvoorstel waarin precies is aangegeven welke mensen op straat mogen zijn op basis van ontheffingen en kentekenplaat. Iedereen moet zich daar gewoon aan houden", zegt Jesus-Leito.

In andere landen zoals Israël is meer mogelijk voor mensen die volledig gevaccineerd zijn. Zij kunnen op vertoon van hun zogenoemde groene pas weer een deel van hun oude leven oppakken. Met die privileges hoopt Israël ook twijfelaars te overtuigen zich te laten vaccineren. Dat is voorlopig nog niet het geval op Curaçao, aldus Jesus-Leito.

Volgens arts Jerry Semper, die nauw betrokken is bij de vaccinaties, is er een medisch-wetenschappelijke reden waarom er nog geen privileges gegeven kunnen worden aan gevaccineerde mensen.

"Als je gevaccineerd bent, dan staat het nog niet vast dat je, mocht je toch besmet zijn, andere mensen niet kunt besmetten", aldus Semper. Hij roept mensen op zich aan de hygiënemaatregelen te blijven houden.

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram