vrijdag 23 juli 2021 17:42
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Rick Hart
26 maart 2021

Politieke partij MFK wil een goede relatie met Nederland opbouwen. Dat zegt MFK-voorzitter Sithree 'Cey' van Heydoorn tegen NU.cw. Gisteren tekenden de winnende partij van de verkiezingen en PNP een akkoord over de verdeling van de ministeries in het kabinet Pisas. Een regeerakkoord mag het volgens Van Heydoorn nog niet genoemd worden.

MFK van Gilmar ‘Pik’ Pisas behaalde negen zetels bij de verkiezingen van de Staten. 'Nationaal' (PNP), van Ruthmilda Larmomie-Cecilia haalde vier zetels binnen.

De relatie tussen Curaçao en Nederland ten tijde van het kabinet Schotte van 2010 tot 2012 was niet de beste, maar Van Heydoorn ontkent dit. "Een relatie is goed als er wederzijds respect is. Wij hebben dat en willen dat ook van Nederland. We willen geen ruzie", aldus de voorzitter tegenover deze website.

Beide partijen hebben ervoor gekozen om eerst de verdeling van de ministersposten te doen. "In het verleden werd er veel voorwerk verricht, maar stuitte de verdeling van ministersposten op problemen. Dan is al het voorwerk voor niks", aldus Van Heydoorn. Daarnaast willen de partijen de potentiële ministers op voorhand betrekken bij het opstellen van het regeerprogramma.

De ministers zullen binnenkort bekend worden, maar de namen worden pas bekend gemaakt als ze door de screening zijn. "Binnen de partijen zijn de namen al wel bekend", zegt Van Heydoorn. Hij bevestigt zelf ook kandidaat te zijn.

In het akkoord valt te lezen dat MFK de minister-president levert en dus het ministerie van Algemene Zaken bezet. Verder gaan Justitie, Financiën, Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN), Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) en Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) naar MFK.

De ministeries Bestuur, Planning en Dienstverlening (BPD), Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Werkgelegenheid (SOAW) en Economische Ontwikkeling gaan naar PNP.

De groene partij levert ook de vice-voorzitter van de Staten. De voorzitter komt uit MFK gelederen. De witte partij levert verder de gevolmachtigde minister en de waarnemend gevolmachtigde minister. de gevolmachtigd minister in Washington gaat naar PNP.

2 comments on “MFK wil respect van Nederland”

 1. Ik begrijp de onvolledigheid van de media niet.
  MFK behaalde 5 zetels!
  Dankzij de restzetels hebben ze er vier bijgekregen!
  Deze club mag dus blij zijn dat er zoveel partijen hebben meegedaan.
  Overigens staat er zeker niet het beste op de lijst wat Korsou te bieden heeft.

 2. MFK wil respect van Nederland, maar MFK heeft voortdurend, vanaf de oprichting, laten merken geen enkel respect voor Nederland te hebben. Om respect te krijgen, zal je het eerst zelf moeten tonen.
  De departementen 'Financien' en 'Justitie' in handen van MFK belooft helaas ook niet veel goeds. Behaalde resultaten in het verleden bieden hier een zekere garantie voor ellende.
  We gaan het beleven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram