maandag 14 juni 2021 07:58
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
25 maart 2021

TUI en Corendon hebben de proefvakantie naar Curaçao op het laatste moment geannuleerd vanwege de toenemende coronabesmettingen. Dinsdag werd bekend dat de proefreizen naar Curaçao en Rhodos groen licht hadden gekregen.

Op 12 april aanstaande vertrekt een vliegtuig van Sunweb en Transavia met 189 reizigers naar Rhodos voor de proefvakantie die is georganiseerd door Sunweb en Transavia.

In dezelfde periode zou ook een proefreis worden uitgevoerd door TUI in samenwerking met Corendon. “De reis naar Curaçao was zo goed als geregeld”, laat Corendon-woordvoerster Audrey Denkelaar aan Luchtvaartnieuws.nl weten. “Door de toenemende besmettingen op het eiland moesten we de reis op het laatste moment cancelen.”

Tijdens de reis van TUI en Corendon zouden de reizigers meer bewegingsvrijheid hebben. “Op die manier zou de pilotreis naar Rhodos, waar reizigers in een bubbel leven, naast onze reis getest kunnen worden om te kijken wat de verschillende effecten zijn”, vervolgt Denkelaar.

“Voor de reizigers naar Curaçao zou het een interessantere reis zijn omdat ze daar meer over het eiland zouden mogen bewegen", aldus Denkelaar. Reizigers zouden met een vliegtuig van TUI naar het eiland vliegen en daar verblijven in een Corendon-hotel.

TUI en Corendon zijn nu druk in overleg met het RIVM en de overheid om een volgende testreis te organiseren. “Hier is verder nog weinig over bekend, maar we zijn opzoek naar een bestemming dichterbij”, vertelt Denkelaar. “We hopen dat de reis eind april plaats kan vinden, maar dat is allemaal afhankelijk van de gesprekken met de overheid en de omstandigheden rondom de pandemie.”

Beeld: TUI

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram