vrijdag 27 januari 2023 13:24
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
24 maart 2021

De Electorale Raad heeft op verzoek van een aantal politici en bezorgde burgers de stembiljetten van een aantal stembureaus te voorschijn gehaald om aan te tonen dat er geen onregelmatigheden hebben plaatsgevonden.

Bij de bekendmaking van de definitieve verkiezingsuitslagen kwamen verschillende protesten, waaronder die van advocaat Achim Henriquez namens Raichel Sint Jacoba van politieke partij Un Kambio pa Korsou. Ze trekken de verkiezingsuitslag in twijfel doordat er zwart-witte stembiljetten zouden zijn geconstateerd.

Volgens de voorzitter van de Electorale Raad, Raymond 'Pecheco' Römer is hier geen sprake van. Alle voorzitters van de stembureaus hebben bevestigd dat er geen zwart-witte stembiljetten zijn aangetroffen.

Na de vele protesten ging de Electorale Raad over tot het tonen van stembiljetten van een aantal stembureaus. Ze wilden aantonen dat er geen zwart-witte stembiljetten tussen zaten. Die werden inderdaad niet aangetroffen.

-- Advertentie --

2 comments on “Electorale Raad laat stembiljetten zien, geen zwart-witte aangetroffen”

  1. Ik had een zwart-wit stembiljet en velen met mij. Blijkbaar was dit vooropgezet en natuurlijk zijn deze nu verdwenen......bizar.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram