donderdag 18 augustus 2022 19:27
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
23 maart 2021

Het funderend en voortgezet onderwijs blijft tijdens de lockdown open. Dat heeft demissionair minister van Onderwijs Steven Croes (PAR) bekend gemaakt tijdens een persconferentie. De mededeling volgt op de lockdown die gisteren werd aangekondigd nadat de coronabesmettingen flink opliepen de afgelopen weken.

Volgens de minister zijn kinderen minder besmettelijk en is er uit epidemiologisch oogpunt geen reden om de scholen te sluiten. Croes wil voorkomen dat kinderen weer achterstand oplopen. Ook komen er proefwerkweken aan.

De minister adviseert scholen om nu al voorbereidingen te treffen als er nog verder opgeschaald moet worden. Mocht het aantal besmettingen blijven stijgen, dan zullen de scholen alsnog gesloten worden. Scholen moeten zorgen dat kinderen dan vanuit huis lessen kunnen volgen.

Verder zijn activiteiten buiten school vanaf woensdag niet toegestaan. De naschoolse opvang blijft wel geopend

Om kinderen naar school te brengen mogen ouders tussen 04.30 uur en 08.00 uur op straat zijn. Tussen 12.00 uur en 14.00 uur is het mogelijk om kinderen op te halen.

Vakopleidingen, universiteit en avondopleidingen dienen hun deuren wel te sluiten. Zij zullen digitale lessen moeten gaan verzorgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram