zondag 17 oktober 2021 20:12
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
22 maart 2021

Oud-minister Rutsel Martha en advocaat Chester Peterson worden de informateurs om het kabinet Pisas samen te stellen. Gisteren werd bekend dat politieke partijen Movementu Futuro Kòrsou (MFK) en Partido Nashonal di Pueblo (PNP) een bereidwilligheidsverklaring hebben getekend. Beide partijen willen gaan samenwerken in een regering.

MFK haalde tijdens de verkiezingen van afgelopen vrijdag de verkiezingswinst binnen met negen zetels, PNP haalde vier zetels. Samen goed voor een meerderheid in de Staten. De informateur gaat na welke partijen met elkaar een nieuw kabinet kunnen en willen vormen en welke problemen daarbij overwonnen moeten worden

In gesprek met NU.cw zegt MFK-leider Gilmar 'Pik' Pisas Martha en Peterson te hebben voorgedragen en zij hoogstwaarschijnlijk de opdracht van de gouverneur krijgen om een kabinet te formeren.

Of Pisas met meer partijen gaat samenwerken, zoals in de bereidwilligheidsverklaring staat vermeld, weet Pisas niet. Hij beweert er geen moeite mee te hebben om een ministerspost uit handen te geven, maar kan niet garanderen dat het zover komt.

Als mogelijke coalitiepartner worden KEM van Michelangelo Martines en Trabou pa Korsou van Rennox Calmes genoemd

Beeld: ANP 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram