donderdag 14 september 2023 11:10
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
18 maart 2021

Marcel van der Plank is afgetreden als voorzitter van de Raad van Commissarissen van Stichting Monumentenzorg Curaçao. De reden dat Van der Plank na 10 jaar opstapt is dat hij de maximum leeftijd heeft bereikt die de statuten van de stichting aan die functie verbinden. Herbert van der Woude wordt de nieuwe voorzitter.

Van der Woude was tot voor kort CEO van Kooyman B.V. waar hij met pensioen is gegaan. Reeds enige tijd is hij commissaris van de stichting.

Commissarissen, bestuur en medewerkers van de stichting zeggen Van der Plank zeer erkentelijk te zijn voor zijn jarenlange niet aflatende en belangeloze inzet voor de stichting en haar doelstelling, namelijk het behoud van het bebouwd cultureel erfgoed van Curaçao.

In de jaren dat Van der Plank voorzitter was, zijn een aantal monumenten gerestaureerd, zoals Landhuis Klein Santa Martha en Stupi Haltu aan de Roodeweg (naast Kranshi), Bonairestraat 27, Molenplein 7-11, L.B. Smithplein 12-14 en Huize Sebastopol aan de Sebastopolstraat (alle te Otrobanda). Ook werd een aantal panden aangekocht aan de Gasthuisstraat en op Pietermaai waarvan de restauratie in voorbereiding is.

Stichting Monumentenzorg Curaçao bestaat sinds 1954 en is een particuliere stichting, zonder enige zeggenschap van de overheid, die als hoofddoel heeft om het bebouwd culturele erfgoed, dus de monumenten, van ons eiland te behouden voor het nageslacht.

In totaal heeft de stichting in de loop van haar bestaan meer dan 125 objecten verworven die door haar worden onderhouden, verhuurd en beheerd.

De stichting bevordert tevens de bewustwording van onze bevolking van het belang van onze monumenten als deel van onze geschiedenis. Dit gebeurt onder meer door publicaties van boeken, folders en korte films. Voor de uitgave van het digitale kinderboek “Kucho den hanchinan di Otrobanda” won de stichting recentelijk zelfs twee culturele prijzen.

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram