vrijdag 12 augustus 2022 20:20
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
17 maart 2021

Minister van Justitie, Quincy Girigorie (PAR), heeft dinsdag aangekondigd ongedocumenteerden een verblijfsvergunning te willen geven. Mensen die langer dan een jaar illegaal op Curaçao verblijven en aan bepaalde voorwaarden voldoen, kunnen de vergunning aanvragen.

Ongedocumenteerden die voor 13 maart 2020, op een legale manier Curaçao binnen zijn gekomen en niet in contact met de politie zijn geweest, kunnen een aanvraag indienen.

Ze hebben volgens de minister vaak werk en kinderen die naar school gaan. Volgens Girigorie is het “zeker voor de kinderen zeer belangrijk dat ze een legale status verkrijgen”.

“De status van de ouders wordt aan die van de kinderen gekoppeld. Een vergunning voor iemand die als minderjarige op Curaçao is gekomen, maar inmiddels volwassen is, kan ook nog aangevraagd worden. Mensen die meer dan tien jaar op het eiland zijn, kunnen zelfs een permanente verblijfsvergunning ontvangen”, aldus de minister.

De minister schat dat er minstens 9000 illegalen op Curaçao verblijven. Zij komen vaak uit Venezuela, Dominicaanse Republiek en Haïti. Illegalen hebben met een verblijfsvergunning recht op een zorgverzekering en ze kunnen aan de Curaçaose economie bijdragen door belasting te betalen.

Mensen die in aanmerking komen, kunnen hun aanvraag digitaal doen en moeten tijdens dit proces verschillende documenten uploaden.  Dit kan tot en met 22 september 2021. De verblijfsvergunning wordt afgegeven voor een periode van één jaar.

One comment on “Verblijfsvergunning voor ongedocumenteerden”

  1. Wat fijn om te lezen dat deze mensen een verblijfsvergunning krijgen. Vooral voor jonge mensen en schoolgaande kinderen is dit erg belangrijk. Zo kun je als volwaardig burger meedraaien in de maatschappij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram