woensdag 6 juli 2022 21:02
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
16 maart 2021

Kinderoorden Brakkeput kan het financieel niet bolwerken door bezuinigen van de overheid. Directeur Raymond Gericho bevestigt tegenover het Antilliaans Dagblad dat het jeugdinternaat dreigt te moeten sluiten.

"In 2018 is de stichting met 15 procent gekort en in 2020 nog eens met 35 procent, dus totaal 50 procent gekort”, aldus Kees Wognum van het televisieprogramma Duné un Chèns die in de bres springt voor het internaat tegen de krant.

Momenteel worden er in het internaat 31 jongens opgevangen van tussen de 6 en 15 jaar. ,,Toen ik gevraagd werd directeur te worden, heb ik een voorwaarde gesteld, namelijk dat ik dit werk niet ga doen om de instelling te sluiten, maar om deze juist open te houden. Ik geloof niet in overleven, maar in leven”, aldus de directeur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram