zondag 4 december 2022 20:47
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
11 maart 2021

Minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) Steven Croes (PAR) zegt dat UTS/Flow geen gratis internet levert aan scholen. "UTS levert al vóór de overname internet aan scholen. Dat was niet gratis en dat is het nog steeds niet helemaal", aldus Croes tegen het Antilliaans Dagblad.

Na de verkoop van UTS in maart 2019 heeft het ministerie in september 2019 een aanbod gekregen van UTS/Flow waarin internet voor slechts één jaar gratis werd aangeboden, met bovendien onvoldoende bandbreedte voor het geven van digitaal onderwijs.

Aangezien UTS op dat moment al was verkocht heeft het ministerie van OWCS toen besloten om middels een aanbesteding de twee lokale providers, namelijk UTS en Digicel, te benaderen om deel te nemen aan een aanbesteding, zodat de beste prijs-kwaliteit verkregen zou worden, aldus Croes in de krant.

De overheid betaalt Digicel een niet nader bekendgemaakt bedrag voor de levering van internet aan de 118 scholen op Curaçao.

UTS/Flow heeft zich twee jaar geleden contractueel heeft verplicht tot ‘gratis’ levering van internet aan alle scholen. Dat zegt UTS/Flow-directielid Rauf Engels desgevraagd tegenover het Antilliaans Dagblad.

Internet op school is eigenlijk niets nieuws, geeft hij aan. Feitelijk levert UTS – toen als overheidsbedrijf – al sinds 2011 gratis internet aan de schoolinstellingen. De behoefte aan steeds meer bandbreedte is echter, zoals overal ter wereld, toegenomen en zal blijven toenemen.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram