zaterdag 27 november 2021 05:55
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
10 maart 2021

Op Marinierskazerne Savaneta ging deze week voor de 14e keer het Sociaal Vormings Traject (SVT) van start. In totaal 24 mannen meldden zich aan de kazernepoort waar zij de komende vier maanden een opleiding van Defensie krijgen.

In de opleiding worden de mannen diverse vaardigheden bijgebracht waaronder samenwerken, discipline, structuur en verantwoordelijkheid. Het doel van het SVT is jongeren die bijvoorbeeld in moeilijkheden zijn gekomen of hun school niet hebben afgemaakt, voor te bereiden op een baan en een toekomst in de maatschappij, aldus een verklaring van Defensie.

Dit doet Defensie door ze te coachen op vaardigheden die bijdragen aan een zelfstandige, onafhankelijke en proactieve persoonlijkheid. Na deze periode moeten zij nog acht maanden stage lopen bij een mogelijke werkgever.

Defensie zegt de opleiding uit te voeren op verzoek van het ministerie van Sociale Zaken en Arbeid. Het SVT is een resultaat van afspraken tussen de lokale autoriteiten met Defensie Caribisch Gebied.

Nog geen maand geleden tekenden de betrokken partijen op Aruba hierover een nieuw convenant. Na de zomer zal er voor het eerst een SVT voor vrouwen starten op Aruba.

Beeld: Defensie Caribisch Gebied

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram