maandag 14 juni 2021 08:07
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
2 maart 2021

Overwinteraars op Curaçao worden nog steeds niet gevaccineerd. Sterker nog, de lang-verblijvers kunnen zich niet eens registreren. Ondanks meerdere vragen van NU.cw blijkt dat de website bakuna.cw, ondanks toezeggingen van de overheid, geen mogelijkheid biedt te registreren, ook niet voor de burger.

Ook telefonisch aanmelden is nog niet mogelijk voor overwinteraars. NU.cw heeft epidemioloog Iralice Jansen, voorzitter van de Projectgroep Covid-19 Vaccinatieprogramma, hier tijdens drie persconferenties naar gevraagd. Keer op keer werd door jansen beweerd dat ook overwinteraars zich kunnen registreren en laten vaccineren.

Tijdens de laatste persconferentie, na afloop van het zetten van het eerste coronavaccin, afgelopen woensdag, bevestigde Jansen dat registreren voor overwinteraars nog niet mogelijk was. Volgens minister van Gezondheid Zita jesus-Leito zou dit echter vanaf maandag 1 maart op de website van de overheid mogelijk zijn. Niets is minder waar. Online registratie is überhaupt nog niet mogelijk.

Iralice Jansen kon vanochtend nog geen reactie geven, aangezien zij volgens eigen zeggen in een vergadering zat. Ook Zita jesus-Leito was onbereikbaar voor commentaar.

One comment on “Overwinteraars kunnen nóg niet gevaccineerd worden”

  1. Nederlandse overheid onthoudt overwinteraars Pfizer.

    Volgens minister van Gezondheid Zita jesus-Leito zou dit echter vanaf maandag 1 maart op de website van de overheid mogelijk zijn. Helaas. Vanochtend 2 maart laat de ggd Curaçao weten dat Nederland geen vaccinaties toelaat ivm BSN registratie. Nou eerst reclame maken en zeggen dat je met Nederland hebt overlegd en nu dit.

    Marinus van Staalduinen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram