maandag 27 september 2021 21:58
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
2 maart 2021

Beveiligingsbedrijf Securitas en Flowbird Urban Intelligence, de grootste aanbieder van straatparkeermeters, zijn een samenwerking aangegaan en hebben een voorstel voor nieuwe parkeermeters in Punda en Otrobanda ingediend.

Zo hopen zij mee te kunnen dingen aan de door de overheid uitgeschreven openbare aanbesteding voor het parkeerbeheer in de binnenstad. Mocht het voorstel goedgekeurd worden dan kan iedereen binnenkort in Punda en Otrabanda parkeren door middel van een mobiele app.

Aansluitend op het idee “SMART CITY” hebben de twee bedrijven de handen ineen geslagen om het parkeren in de binnenstad van Curacao digitaal te maken. Er worden hiervoor digitale parkeermeters of kiosks geplaatst.

Danielle Chautard, hoofd Marketing en Communicatie van Flowbird: “Met de kiosks kan veel meer dan een parkeerplaats. Zo worden ze onder andere in verschillende landen gebruikt als informatiezuil, toegang tot parken en betaling van bus- of treinkaartjes. Ook worden er laadpalen voor elektrische auto’s in de binnenstad geplaatst.

Na de app te hebben gedownload in de Apple Store of Google Play, dient  het kenteken ingevoerd te worden en kan er via debit- of creditcard worden betaald. Hierna wordt een parkeertijd gekozen en dient er op start gedrukt te worden.

Wanneer de parkeertijd voorbij is, geeft de app een melding en kan er gekozen worden voor de verlenging van de parkeertijd en kan er worden bijbetaald. Het systeem biedt zelfs de mogelijkheid om de bestuurder te laten weten waar nog parkeerplaatsen beschikbaar zijn.

Het fysieke parkeerbonnetje is met dit systeem dus overbodig geworden, maar kan nog wel geprint worden. Ook kan er met pre-paid betaalkaarten geswiped worden of met munten betaald worden.

Mocht een automobilist niet betaald hebben en een wielklem krijgen, dan is de meldkamer 24/7 bereikbaar, kan er direct betaald worden en wordt de klem verwijderd.

Jeroen Kibbelaar van Securitas zegt in een verklaring tegenover NU.cw dat er aandacht moet zijn voor een klantvriendelijke beleving. “Securitas zal bijvoorbeeld gebruik maken van milieuvriendelijke golfcarts waarmee de service gerichte controleurs snel ter plaatse kunnen zijn”, aldus Kibbelaar.

Ook heeft Securitas in het voorstel opgenomen dat minimaal een derde van de opbrengsten uit parkeergelden naar de overheid gaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram