vrijdag 24 september 2021 18:26
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
2 maart 2021

De gemengde verpleging op de zorgafdeling van het Curaçao Medical Center CMC) wordt voortgezet. Dat meldt het CMC in een verklaring. Vorig jaar is een onderzoek opgezet om de mogelijkheden van gemengde verpleging te onderzoeken.

Gemengde verpleging houdt in dat mannen en vrouwen op dezelfde kamer liggen van de afdeling met de vereiste expertise.

Om patiënten beter van dienst te zijn en tegelijkertijd beter gebruik te maken van de beddencapaciteit in het ziekenhuis, zal de gemengde verpleging dus doorgaan. Dit voorkomt de verhuizing van patiënten en zorgt er tevens voor dat zoveel mogelijk patiënten kunnen worden geaccommodeerd.

Ook is patiënten in het evaluatieproces om een reactie gevraagd en het overgrote deel bleek er geen moeite mee te hebben met patiënten van het andere geslacht op één kamer te liggen.

Bij het plannen van het ziekenhuisverblijf van de patiënt, wordt hij/zij geïnformeerd over de mogelijkheid van gemengde verpleging. CMC benadrukt dat het de privacy van patiënten in het communicatieproces en op de kamers garandeert door goed gebruik te maken van gordijnen om het bed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram