maandag 5 december 2022 07:56
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
26 februari 2021

De tarieven van benzine en diesel op Curaçao gaan omhoog. Dat meldt Bureau Telecommunicatie en Post (BT&P). Vanaf dinsdag 2 maart wordt benzine zo'n 7 cent per liter duurder, de dieselprijs stijgt met 13 cent. 

Ook de tarieven van elektriciteit en water stijgen met ingang van maandag 1 maart. De elektriciteits- en watertarieven stijgen vanwege een stijging van de brandstofkosten voor de productie van elektriciteit. Ook de elektriciteitskosten voor de productie van water alsmede de hogere correctiefactoren over januari 2021 dragen bij aan de verhoging.

Zoals reeds vorige maand aangekondigd door BT&P, is er sinds november 2020 sprake van een sterke aanhoudende stijging van de internationale prijsnoteringen voor zowel ruwe olie als geraffineerde brandstoffen.

Deze ontwikkelingen hebben internationaal stijgingen van de brandstoftarieven tot gevolg. Ook op Curaçao leiden de stijgingen de komende maand(en) tot verhoging van de tarieven voor brandstoffen en utiliteiten.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram