zondag 3 juli 2022 22:46
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
24 februari 2021

Politieke partij Partido Inovashon Nashonal (PIN) vindt dat Curaçao momenteel politiek gezien een modderfiguur slaat. De partij reageert hiermee op het voorstel dat minister-president Eugene Rhuggenaath vandaag tijdens de wekelijkse vergadering van de ministerraad gaat bespreken om hulp in het Koninkrijk te vragen.

Op die manier wil hij uit de impasse in het parlement komen. Rhuggenaath wil kijken of er voldoende steun is in zijn regering om de Rijksministerraad te vragen met een oplossing te komen.

In de afgelopen periode is het meerdere keren niet gelukt te vergaderen omdat Statenleden van de oppositiepartijen zich niet aanmelden. Hierdoor zijn er verschillende onderwerpen niet behandeld en is Emmilou Capriles nog steeds niet beëdigd als Statenlid. Rhuggenaath denkt nu via een Algemene Maatregel van Rijksbestuur er alsnog voor te kunnen zorgen dat Capriles haar positie in kan nemen.

Volgens partijleider van de PIN Suzanne Camelia-Römer, moet het mogelijk zijn dat oppositie en coalitie vreedzaam kunner overleggen over welke wetten de komende tijd nog behandeld kunnen worden. Als daar in alle transparantie over kan worden gesproken, ziet de leider PIN een mogelijkheid dat Curaçao zelf zorgt voor een uitkomst uit de hudige impasse.

Om nu minder dan een maand voordat dit kabinet demissionair wordt Curaçao ‘voor schut te zetten door te vragen om Nederlandse inmenging’ vindt PIN een schande. De partij ziet liever dat het huidige kabinet opstapt.

“Een paar maanden geleden lagen we in de clinch met Nederland over de financiële aanwijzing en we hebben zelfs gelijk gekregen van de Raad van State”, aldus Camelia-Römer. “ En nu gaan we zelf bij staatssecretaris Raymond Knops vragen om een oplossing voor iets wat op de eerste plaats helemaal geen probleem hoort te zijn.”

PIN doet daarom een dringend verzoek aan de coalitie en oppositie om de autonomie van Curaçao niet te verknoeien, maar er samen uit proberen te komen. “Wij moeten zelf onze problemen oplossen”, aldus Camelia-Römer.

One comment on “PIN ziet kabinet-Rhuggenaath liever vertrekken”

 1. Mevrouw Camelia-Römer is helemaal de weg kwijt. Niet het kabinet Rhuggenaat moet opstappen maar de voltallige oppositie moet haar biezen pakken!

  De oppositie gedraagt zich als een stelletje verwende pubers, en niet voor de eerste keer. De democratie wordt met voeten getreden, er is sprake van werkweigering en ons eiland wordt door de oppositie belachelijk gemaakt en te grabbel gegooid.

  Dit soort schurkenstreken is naar mijn idee meer dan voldoende reden om de parlementsleden van de oppositie op te pakken, hun salaris en vergoedingen per direct stop te zetten en hen daarvoor te veroordelen. Zowel hun passief als actief kiesrecht dient hen voor de rest van hun leven ontnomen te worden.

  Mevrouw Camelia-Römer wil er in goed onderling overleg uitkomen, maar zij gaat er gemakshalve aan voorbij dat met deze oppositieleden, deze recalcitrante pubers, geen fatsoenlijk overleg mogelijk is.
  Dat Rhuggenaat de Rijksministerraad wil raadplegen is inderdaad een zwaktebod maar Curaçao geeft zelf aan zwak te zijn.

  Keep on dreaming mevrouw Römer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram