vrijdag 23 juli 2021 18:20
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
24 februari 2021

Het streven was om 30.000 flessen in te zamelen voor recycling en dat is gelukt. Zo hebben Green Phenix en Coca-Cola dinsdag via een persbericht bekend gemaakt. Eind vorig jaar lanceerden de twee bedrijven een gezamenlijke campagne waarin zij de gemeenschap oproepen om plastic te recyclen.

Volgens de organisaties zorgt deze ‘awareness campagne’ onder de naam #maketheturtlesmile ervoor dat de materialen niet verloren gaan en weer een nieuw leven krijgen in de vorm van een lokaal vervaardigd product. De organisatoren zijn daarom trots dat de doelstelling van 30.000 flessen behaald is.

Tijdens de campagne werden bewoners van Curaçao opgeroepen om hun plastic flessen in te leveren bij Green Phenix in Sambil of op het Zeelandia paviljoen. Elke keer dat iemand 25 flessen of aluminum blikjes inleverde, werd een stempel gegeven. Met de stempels kon worden gespaard voor leuke prijzen.

De campagne loopt nog door tot het einde van de maand. Deelnemers die nog mee willen doen, kunnen hun ‘plastic recyclables’ met nummer 1, 2 en 5 en aluminium blikjes nog steeds inleveren bij Green Phenix Sambil (naast de Caracasbaai ingang) van maandag tot en met zaterdag van 8.00 uur tot 17.00 uur en bij Green Phenix Paviljoen Zeelandia op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.00 uur tot 17.00 uur.

De eerste versie van #maketheturtlesmile werd uitgevoerd in 2019. Toen werden 30.573 flessen opgehaald en werd met name op scholieren gefocust. Deze tweede editie van de campagne is meer gericht op individuele deelnemers.

Het voornaamste doel is om mensen ervan bewust te maken dat recyclen leuk is en dat er van gebruikt materiaal weer nieuwe producten gemaakt kunnen worden. Want: gebruikt plastic is geen afval, hiervan kunnen weer nieuwe producten gemaakt worden. Ondertussen zijn Green Phenix en Coca-Cola in gesprek met elkaar om snel met een vervolg te komen op deze succesvolle campagne.

Op facebook.com/greenphenixcuracao en facebook.com/CocaColaCuracao is meer informatie te vinden over de campagne.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram