woensdag 6 juli 2022 21:43
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
23 februari 2021

De ministerraad overweegt de Rijksministerraad te vragen te interveniëren in de impasse in de Staten. Sinds enige tijd weigert de oppositie het parlement aan een meerderheid te helpen, zodat beoogd Statenlid Emmilou Capriles (PAR) beëdigd kan worden.

Premier Eugene Rhuggenaath (PAR) zegt tegen Telecuraçao zich te beroepen op ondeugdelijkheid van bestuur. Volgens de premier worden de fundamentele rechten van een gekozen Statenlid door de oppositie overtreden.

"Het passiefrecht van Emmilou Capriles wordt overtreden", aldus Rhuggenaath. Morgen zal hij in de ministerraad pleiten voor ingrijpen door Nederland.

Of de Rijksministerraad zal ingrijpen, valt nog te bezien. Over het algemeen is de Rijksministerraad (lees: Nederland) voorzichtig met ingrijpen in landsaangelegenheden. De laatste keer dat dit gebeurde was in 2019, toen het kabinet-Rhuggenaath een aanwijzing kreeg vanwege de belabberde overheidsfinanciën.

Daarvoor gebeurde dit in 2017 bij het voorgenomen uitstel van de verkiezingen door toenmalig premier Gilmar 'Pik' Pisas (MFK).

Beeld: Telecuraçao

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram