donderdag 1 juni 2023 00:36
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
23 februari 2021

Op Saba zijn maandag tijdens de eerste dag van de vaccinatiecampagne meer dan tweehonderd mensen gevaccineerd. Er is een week uitgetrokken om te vaccineren tegen het coronavirus.

Zo'n 85 procent van de volwassenen hebben zich van tevoren aangemeld voor een inenting. De overheid van Saba hoopt dat aan het einde van deze vaccinatieweek dat percentage zal zijn opgelopen tot meer dan 90 procent.

De tweeduizend inwoners leven al zo’n negen maanden onder zeer strikte regels voor wat betreft reizen. Alleen met toestemming mogen mensen het eiland af, alle bezoekers moeten verplicht in quarantaine. Als gevolg daarvan is er al maanden geen corona op het eiland en leven de bewoners zonder mondkapjes of sociale afstand.

Met de vaccinatie die maandag is begonnen, kunnen de grenzen uiteindelijk weer open. Saba wil vanaf mei weer toeristen ontvangen tot grote vreugde van de horeca en de toerismesector. De 1500 Moderna-vaccins die afgelopen vrijdag per helikopter werden gebracht, zijn dan ook met veel enthousiasme ontvangen. Na drie weken krijgen de mensen hun tweede vaccinatie.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram