woensdag 8 februari 2023 10:35
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
23 februari 2021

Nederlandse toeristen moeten binnenkort een extra test doen om Curaçao binnen te kunnen komen. Betrouwbare bronnen melden aan NU.cw dat de Curaçaose regering nieuwe maatregelen wil invoeren om ondanks de vele besmettingen in Nederland toeristen toch naar Curaçao te laten komen. De regering wil het bericht nog niet bevestigen.

Toeristische organisaties zouden zich grote zorgen maken over de nieuwe maatregelen en een brandbrief hebben gestuurd naar premier Eugene Rhuggenaath (PAR). Zij denken dat de maatregelen contraproduktief werken en de toerist juist zullen afschrikken.

Naast de extra antigen-test zou een speciale verzekering ook tot de nieuwe maatregelen behoren. Toeristen zouden zich dan verplicht moeten gaan verzekeren tegen Covid-19. De verzekering zou 30 dollar voor volwassenen en 10 dollar voor kinderen kosten. Ongeacht of de toerist al verzekerd is, zal de verzekering afgesloten moeten worden.

Betrouwbare bronnen melden NU.cw dat toeristen zich drie tot vier dagen na aankomst opnieuw moeten laten testen, middels een antigen test. De maatregelen zouden voor alle toeristen gelden, gevaccineerd of niet.

De verwachting is dat de nieuwe maatregelen volgende week in zullen gaan. Na de officiële bekendmaking zal er een 'grijze' periode van twee dagen zijn als overgang.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram